Gün batımı değil, Erdek batıyor”

 Gün batımı değil, Erdek batıyor”

Erdek CHP İlçe Başkanı Sarı Gün`ün değil Erdek`in battığını söyledi









CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, Erdek, iyi yönetilmiyor” dedi.

AKP'li Hüseyin Aysan'ın başkanlığındaki Erdek Belediyesi'nin, Erdek sahillerinin rantını, bazı kişilere peşkeş çekerek suç işlediğini öne süren Sarı, şu değerlendirmede bulundu:

Erdek Belediyesi, herkese âdil bir yönetim göstermiyor. İşte ilçemizin sahil bandının içler acısı durumu. En güzel gün batımının izlenebildiği Erdek'te, sahil bandının bozulması nedeniyle öğretmen evinden bile gün batımını izleme olanağı yok. Yani Erdek'te gün batımı değil, Erdek'in batışı izleniyor.”

10 yıllık belediye başkanlığı döneminin sonunda, görevden ayrılmak üzereyken geçirdiği müfettiş denetiminin raporlarına göre, Zeytinliada'nın kamulaştırma bedeli dahil tüm kamu kurum ve kuruluşlarına belediyenin borcunun 38 trilyon olup, belediyenin de 9 trilyon alacağı bulunduğuna dikkati çeken Sarı, şunları söyledi:

Belediye Başkanı, sık sık, çoğunluğu elinde bulunduran CHP meclis grubunun, kendisini çalıştırmayarak, engellediğini öne sürüyor. Bu doğru değildir. CHP'li arkadaşlarımız, Erdek'in çıkarlarına uygun her hizmete destek vermektedirler. Belediye Başkanı Aysan'ın, Halk Bankası'ndan aldığı 15 trilyonluk krediye CHP destek vermese, bu kredi alınabilir miydi? Ama şu anda belediyenin borcunun 96 trilyona ulaştığını Belediye Başkanı ifade ediyor. Ortada, ilçeye yapılan ciddi hiçbir yatırım yok.”

Balıkesir'in Büyükşehir olmasının, geniş bir il coğrafyası içinde ildeki yerleşim birimlerine yeterli hizmet getirmeyeceği gibi kırsal bölgede yaşayanlara, su, elektrik parası ve emlâk vergisi gibi yükler getireceğine dikkati çeken Sarı, aslında Bandırma'nın il olması için son derece uygun bu ortamda, Bandırma'nın ağırlığını koyamayarak, Balıkesir lobisine yenik düştüğünü belirtti.

Sarı, 2014 yerel seçiminde Erdek'e, sosyal demokrasinin bayrağını dikmek için çaba harcayacaklarını vurgularken, kendisinin, belediye başkan aday adaylığı konusunda ise şunları söyledi:

Öncelikli hedefimiz, seçimi kazanacak en güçlü adayı çıkarmaktır. Benim aday adayı olmam için tek koşulum, aday adayları arasında ön seçim yapılmasıdır. Yani ben, genel merkezimize aday adaylığı için başvuruda bulunmam. Ancak, ilçe örgütümüz, bu göreve beni değer bulur ve genel merkeze bildirirse, ya da ön seçim kararı alınırsa aday adayı olurum”












Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı